Header DB Asset Services

 

Online monitoring: Cutter zuiger

Voor een klant hebben wij een online monitoring systeem geplaatst op een cutterzuiger. Hierdoor is het mogelijk de lager- en tandcondities te monitoren van installaties die niet bereikbaar zijn.In dit geval bevindt de installatie zich volledig onder water. Hierdoor is het niet mogelijk bij de installaties te komen, dus het horen, zien of gevoel hebben met de installaties berust volledig op het meetsysteem.

 

De E-motor van een cutter aandrijving krijgt veel te verduren, doordat deze tot 5g belast wordt. Wanneer er beginnende schades zijn, zullen deze zich sneller ontwikkelen.

Online meekijken

Aan boord van het schip is een scherm geplaatst waarop integraal de alarmwaarden visueel worden weergegeven. Hierdoor is het mogelijk dat de operators of bemanning snel door hebben dat er iets aan de hand is.

 

Daarnaast is het voor ons mogelijk om waar ook ter wereld, via een beveiligde verbinding, mee te kijken. Hierdoor kunnen wij zeer snel en accuraat advies geven over de actuele situatie.

Analyse & advies

Doordat er continue gemeten wordt, is in de trend snel een verandering te zien. Naast deze trendline analyse, voeren we ook regelmatig een spectra analyse uit.

 

Tijdens de meting in dit voorbeeld bleek al snel dat de verhoging van de trend veroorzaakt werd door de buitenringfrequentie van het aangedreven lager van de e-motor.

 

Na analyse van alle informatie, hebben wij geadviseerd de reparatie van de e-motor voor te bereiden. Hierdoor werden weken gewonnen op de levertijd en was het inkoopproces beter te controleren.

uitgelichte meettechnieken

UITGELICHTE MEETTECHNIEKEN