Header DB Asset Services

 

Factory Acceptance Test

Een goed begin is het halve werk! Daarom voert DB Asset Services Factory Acceptance Tests (FAT) volgens ieder protocol. Als onafhankelijke partij hebben wij veel ervaring met het afnemen van FAT-afnames voor zowel fabrikanten of in opdracht van de eindgebruiker.

Complete analyse

Naast evaluatie volgens de geldende norm kunnen de meetresultaten worden beoordeeld om montagefouten uit te sluiten. Om te controleren of de componenten in goede conditie zijn, wordt o.a. gekeken naar de lagers- en tanden (in geval van tandwielkasten). Bij de meeste FAT protocollen wordt alleen trillings-snelheid gemeten. Bij deze meting komen zaken als onbalans en uitlijnfouten prima in beeld, maar beginnende lager- en tandschades veelal niet.

Een van onze engineers tijdens het uitvoeren van een afnamemeting op een proefstand.

Volgens de norm

Voor de FAT maken wij gebruiken voor de geldende norm(en) die voor de geteste installatie gelden.  Hierbij kan gedacht worden aan ISO-normen, of de DNV norm. Naast deze geldende normen kunnen wij de installatie ook testen op de door de fabricant opgestelde norm.

0-meting

Desgewenst kan DB Asset Services na installatie een 0-meting uitvoeren op de machine. Zo worden eventuele inbouwproblemen op tijd geïdentificeerd en wordt de betrouwbaarheid vergroot. Deze 0-meting wordt ook gebruikt om data op te bouwen als referentie voor toekomstige meetresultaten.

uitgelichte meettechnieken

UITGELICHTE MEETTECHNIEKEN