Online monitoring: Cutter zuiger

Voor een klant hebben wij een online monitoring systeem geplaatst op een cutterzuiger. Hierdoor is het mogelijk de lager- en tandcondities te monitoren van installaties die niet bereikbaar zijn.

In dit geval bevinden deze installatie zich volledig onder water. Hierdoor is het niet mogelijk bij de installaties te komen, dus het horen, zien of gevoel hebben met de installaties berust volledig op de meetsystemen.

Trillingsdelger

Een van onze klanten had het volgende probleem bij een serie van generatorsets. Deze sets bestaan uit een dieselmotor die een generator aandrijft. Beide staan vast opgesteld op een gezamenlijk skid frame. De generator trilde te hard.

Om een beter inzicht te krijgen in het probleem is door DB Asset Services een ODS analyse gemaakt (Operational Deflection Shape). Bij deze techniek wordt op een groot aantal meetpunten een meting genomen waarbij tevens de fase wordt opgeslagen. Op basis hiervan kan een 3-D animatie worden gemaakt waarin op overdreven schaal de beweging van de machine in beeld wordt gebracht.

 

Trillingsmetingen door bemanning

Normaal gesproken komt DB Asset Services aan boord (of op de plant), om metingen te nemen. Bij een langlopend monitoringsprogramma brengt dit echter veel reiskosten met zich mee. Dit is zeker het geval als het om schepen gaat die over de hele wereld, en op moeilijk bereikbare plaatsen liggen. In dat geval trainen wij de bemanning, zodat zij zelf de standaardmeting kunnen nemen volgens een door ons opgestelde procedure. De meetdata kan eenvoudig via mail of server naar ons worden doorgestuurd, waarna wij deze analyseren.